Efter en jakprovshelg i Öerkalix åkte vi upp till stugan vi hade tur att få hyra. Jag och Jesper tog med Kita på en 4 timmars jaktsväng och efter det märkliga avslutet på söndagens jaktprov med väldigt dålig fart på Kita var jag spänd på att se hur det skulle bli. Helt obefogat visade det sig, full rulle hela jakten i 3 minus, vindstilla och några centimeter snö. Inga fåglar dock.
Onsdag 2/11
Jag och Ingmari gick in sväng med Kita och vi hade väl inte nå vidare förväntningar på jakten. Hände inte så mycket förrän vi var på väg tillbaka till bilen. Kikade på Astron och ser att Kita står still över 900 meter från oss. Vi Kortade av sträckan så fort vi bara kunde och Ingmari stannade ca 200 meter från skallet. Ansmygningen gick fort in på 80 meter mot tätare skog där Kita skällde som en furie, ingen tvekan att hon såg fågeln och nu var det bara upp till mig att inte sumpa allt. Fick med ledningav Kita syn på en tjäderhöna och skottet tog perfekt och det blev ett fint slut på den jaktdagen.