Vi hade anmält oss till jaktprov 18-20 Augusti när Kita fick för sig att börja löpa, hon har alltid tidigare haft sin löpperiod under vintern, så det kom som en liten överraskning.

Av jaktstarten blev det av förklarliga orsaker bara pannkaka.

Nåväl tänkte vi, vi får väl försöka att para henne då vi ändå hade planer om det.

Av parningen blev det heller inget av då hanen visserligen var intresserad men uppenbarligen inte tillräckligt, vi var där 4 gånger med några dagars mellanrum.

Vi fick besked att vi kommit med på jaktprov i Reivo 8-10 sept och vi var lite tveksamma

till start, mest på grund av att hon gick ur löpet tidigt samma vecka och vi var inte säker på formen. Startavgiften var redan betald så vi bestämde oss för start i alla fall. Åkte hemifrån för att vara med på lottning kl 19.00 på Torsdagkväll vilket var tur för vi fick en tidig start på fredag morgon. Hade en trevlig kväll med provledare och provdomare som bodde i husvagn medan jag hade en riktigt fin, stor stuga helt för mig själv.

Uppe med tuppen, rastade Kita och åt lite frukost för att sedan hoppa in i bilen med provdomaren. Kommer fram till provområdet, släpper Kita som jobbade bra i början för att efter 1,5 timmar helt tappa söket, mycket märkligt och nåt jag aldrig varit med om tidigare. Det började med ihållande skall 350m vid sidan om oss. På väg fram mot skallet gick det över i gångstånd som rörde sig uppöver marken i ca 10-15 min för att sedan tystna. Efter den kontakten försvann söket helt, hon lullade bara omkring inom synhåll och vara inte alls intresserad av att söka ut.

Har som sagt aldrig varit med om liknande och det enda jag kan tänka mig är att hon varit i kontakt med björn.

Lördagens prov började som fredagens hade slutat, söket och farten var helt bortblåst och mina förväntningar på dagen likaså. Ville ändå passa på att titta på provrutan när jag ändå var där så vi gick en runda i en fin, mycket varierad provruta. Efter 2,5 timmar närmade vi oss bilen och jag kopplade Kita och avbröt provet.

Jag strök oss från söndagens prov, packade och åkte hem.

Men allt var inte bara skit med provhelgen, jag träffade mycket trevliga och kunniga

människor och det diskuterades allt från provregler till hundavel och om man bortser från själva jaktproven så var helgen ändå givande.