Blog Image

Skogsfågeljakt med Finsk Spets

Stor sorg i huset ?

Valpar 2019 Posted on tis, juni 04, 2019 13:20:25

Sent på kvällen den 3/6 nåddes vi av det tragiska beskedet att lillis, Ultevis Simo, har fått somna in på grund av en medfödd defekt. ?Tiden då valparna

Valpar 2019 Posted on tor, maj 30, 2019 21:00:17

ska åka till sina nya familjer börjar närma sig, det har gått otroligt fort och dom är snart 8 veckor gamla.
Sista två veckorna har det verkligen varit full rulle och ibland känns det skönt att det bara föddes tre valpar.
Dom är med överallt och är väldigt nyfikna på precis allt och även om de har i stort sett hela bottenvåningen att röra sig på så är det ändå för litet.
Vädret har inte varit speciellt fördelaktigt och valparna har inte kunnat vara ute i den omfattning vi (och dom) hade önskat.
Trots lite tid ute har dom hunnit vänja sig med massor av (o)ljud: lastbilar,motorcyklar,helikoptrar, jaktflyg som dånar förbi, gräsklippare m.m så vi hoppas att valparna ska vara någorlunda förberedda på sina fortsatta liv. Dammsugaren var lite skrämmande till en början men det slutade med att dom tävlade om att åka på munstycket ?
Lite vemodigt kommer det att bli när Simo och Aijo lämnar oss men det är en bra tid för valparna att åka och att knyta band med sina nya familjer och vi blir ju inte helt övergivna då Akka stannar kvar hos oss.Äter,sover och växer

Valpar 2019 Posted on tor, april 18, 2019 10:30:31

Valparna är nu 10 dagar gamla och är lite tråkiga, dom äter, sover och växer. Dom försöker av och till med nåt ljud som ska likna skall men jag tror nog att tjädrarna hade skrattat ihjäl sig om dom hade hört ”tjädertämjarna” smiley. Alla valpar har med råge dubblat vikten och i procent har den minsta hanen ökat klart mest. Dom försöker att komma upp på alla fyra ben men det är vingligt. Dom har så smått börjat öppna ögonen och jag tycker det är först då dom förvandlas till hundvalpar smiley12 April. Valparna växer

Valpar 2019 Posted on fre, april 12, 2019 10:29:43

så det knakar och ska på en vecka fördubbla vikten. Kita tror sig knappt gå ur valplådan för att bli rastad och när hon väl kommit ut så är det väldigt bråttomt tillbaka till valparna.Kita har den 7:e April fått 3 valpar

Valpar 2019 Posted on sön, april 07, 2019 17:27:16

Så kom äntligen dagen då krystvärkarna satte igång. Kita har efter sin parning med Poju nu fött tre valpar, två hanar och en tikvalp, tiken kommer att stanna kvar här hemma hos oss ???

Om ni vid det här laget inte har blivit kontaktade så kommer vi tyvärr inte att kunna erbjuda er en valp från denna parning.
Hanvalparna kommer att få sina nya familjer i Åfjord,Norge och i Norsjö.Inte längre

Valpar 2019 Posted on tor, mars 07, 2019 11:43:18

nåt tvivel om att Kita är dräktig, nu är det bara frågan om hur många valpar det blir.
Vi hoppas givetvis på iallafall en tikvalp som vi ska behålla själva.
smileyKita parad med Poju

Valpar 2019 Posted on ons, mars 06, 2019 08:53:57

Efter några negativa progesterontest så beslöt vi oss för att på vinst och förlust åka dom 100 milen tur och retur till Miranda Frings utanför Hoting.
Väl framkommna så tog det inte lång tid innan hundarna satt ihop med en bra hängning. Parningen skedde förvånansvärt sent i löpet och vi hade egentligen inga jättestora förhoppning på att parningen lyckats men Kita har visat tecken på att vara dräktig: vid tidigare dräktighet har hon mått dåligt och spytt på exakt 3:e veckan efter parning och det skedde även denna gång. Orsaken till illamåendet är att äggblåsorna fäster i livmodern vid den tiden. Hon dricker även betydligt mer vatten vilke ochså är ett bra tecken. Hon går nu in i vecka 5 och det är nu man ska börja se att bukomfånget ökar.